Gdzie zainstalować?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojciech1968
    Classic
    • 2013
    • 4

Gdzie zainstalować?

czyli z tego wynika ze z tej ciszy wnioskujemy iż % nie będzie :diabelski_usmiech
  • asdfg
    Classic
    • 2011
    • 4

Gdzie zainstalować?

Mam octavia 2 fl i antena Sirio 145 ml. Gdzie umieścić antenę? dachu lub w bagażniku? masz jakieś zdjęcia gdzie dokładnie? Dodatkowo i spravit trzeba dostroić PSW.

Dziękuję bardzo, przepraszam za polską.

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

Re: Gdzie zainstalować?

Zamieszczone przez asdfg
      Mam octavia 2 fl i antena Sirio 145 ml. Gdzie umieścić antenę? dachu lub w bagażniku? masz jakieś zdjęcia gdzie dokładnie? Dodatkowo i spravit trzeba dostroić PSW.

Dziękuję bardzo, przepraszam za polską.
      Umieść w miejscu fabrycznej anteny .
      Daniel

Komentarz

• Ruget
        Ambiente
        • 2010
        • 186

szkoda anteny ...czasem radio tez sie przydaje ) nad lampka co oswietla kabine walnalem dziure w dachu kable poszly pod podsufitka i pod tym co przy szybie jest a potem pod tapicere weszly i cisza :P tylko do dziury warto poszukac dobrego specjaliste by nie cieklo :P jak nie bedzie padac jak wyjde to zrobie foto tylko ze OI ale to roznicy raczej nie robi

Komentarz

• BartekD
          Classic
          • 2011
          • 30

Polecam magnes- przy tej antenie i tak będzie super odbiór. Najlepsze miejsce na antene na magnesie to środek dachu. Ja mam jakieś 20cm przed antena od radia (O2 kombi)

Komentarz

• Ruget
            Ambiente
            • 2010
            • 186

a tam magnes :P przy 180 mozesz miec po szybie :P widzialem taki przypadek niestety juz a jak nie zwieje to moze go poprzesowac a to skonczyc moze sie porysowaniem .... )
            BartekD, odbior bedzie ok ale nadawanie to ... przy mojej 170 jak zbiore go z 10 lub wiecej km to bedzie sam szum ;P

Komentarz

• qbec
              Rider
              • 2010
              • 398

ja swoją woziłem na środku dachu na magnesie. ale po tym jak mi spadła przy mijaniu tirolota przy 140 to podziękowałem i mam ją przykręconą do klapy bagażnika.

postaram się fotkę wrzucić, może dzisiaj komórką cyknę... i od kiedy tak jest to śmigam ile chcę i się nie martwię że przy 197 mi spadnie...
              Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• WIELKIBONGO
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1594
                • Superb II (3T4)

Muszę przyznać,że macie dosyć dramatyczne przeżycia, ja swoją ML145 woziłem na magnesie na dachy,właśnie około 20cm od orginalnej anteny i nigdy mi jej nie zwiało a rekord prędkości z nia to ponad 200 :twisted:

zresztą w obecnej też mam tak zamontowana antenę :roll:
                NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                BYŁA TEŻ CEGA
                A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Ruget
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 186

duzej inwazji nie ma ) wiec ... a magnes za kazdym razem odklejasz i przyklejasz :P bo zostawic w polsce antene na dachu to ryzykowne bo wracajac mozesz zastac dach bez niej i kabelek uciety (zwykle szarpią go ile sie da wiec moga poniszczyc :P)

Komentarz

• qbec
                    Rider
                    • 2010
                    • 398

obiecane fotki:

Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• knowak
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 130

Takie może OT jak kiedyś miałem sedana to czytałem aby nie instalować anteny na klapie bagażnika tylko na dachu aby antena była nad głowami? Nie wiem ile w tym prawdy ale woziłem na dachu
                      Zawsze na magnes i nigdy nic nie spadło nawet przy >180km/h
                      Zawsze też zakładam po lewej na samym końcu dachu przy bagażniku żeby się kable po dachu nie walały
                      Swoją drogą kiedyś mi ktoś wytłumaczył że jak z tyłu dachu po lewej mam to lepszy zasięg mam do tyłu po lewej, żeby mieć do przodu antena musiała by być z przodu. Dlatego środek jest niby optimum na wszystkie strony.
                      Podobno też jak się przyczepi na wzmocnieniu dachu to łatwiej/lepiej zestroić
                      Jeśli coś kręce to poprawcie

Komentarz

• qbec
                        Rider
                        • 2010
                        • 398

z tego co mi wiadomo to masz rację - im wyżej jest szczyt anteny tym lepiej wieje. przy mojej długości 145 te 30 cm uważam że nie robi różnicy, mi w każdym razie styka (oczywiście po zestrojeniu anteny do nowego kabla).

uprzedzając komentarze w stylu po co kupiłeś taką długą skoro i tak ją 'skracasz' mocowaniem na klapie, odpowiadam: antenę już miałem, radyjko zresztą też, szkodnik był potem; na chwilę obecną nie widzę potrzeby inwestowania w nową.

a tak BTW - pstryknąłem jeszcze fotki tego co mi zrobiła 145 na dużym magnesie przy mijance z tirem przy 140:

mój szkodnik

Komentarz

• asdfg
                          Classic
                          • 2011
                          • 4

Dziękuję. I umieścić go obok anteny radiowej.
                          215km/h i wciąż trzyma :lol: .

Komentarz

• qbec
                            Rider
                            • 2010
                            • 398

dopóki coś z przeciwka go nie zwieje...

ok, już kończę to jęczene... pecha miałem...

mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...